Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Badambura recept

Badambura
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 70 dkg finomliszt
    • 1 tk só
    • 3 ek cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 150 g tejföl
    • 7 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dl langyos tej
    • 2,5 dkg friss élesztő

    Lekenéséhez:

    • 8 dkg olvasztott vaj

    Töltelékhez:

    • 15 dkg őrölt mandula (lehet dió vagy mák is )
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tesszük és összedagasszuk. Ennek hiányában az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóból sima tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.

    Addig a mandulát ledaráljuk és a porcukorral összekeverjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk. Az elsőt hosszúkás hengerré formázzuk, majd  10 darabra vágjuk. 5 darabot egyenként papírvékonyra kinyújtunk, 30*50 cm-es téglalappá.

    Minden lap tetejét olvasztott vajjal lekenjük, csak az utolsót nem, majd egymásra illesztjük és nyújtófával egy kicsit lelapítjuk. Ezután alsó rész alját egyenesre vágjuk egy késsel és feltekerjük, mint a bejglit. 2,5 cm-es darabokat vágunk és a közepét az ujjunkkal benyomjuk , egy kis ” fészket” alakítunk ki, ebbe teszünk a töltelékből és a két szélét hosszában összecsípjük.

    Minden darabnál így járunk el, majd a maradék tésztát is így készítjük el.

    Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk és 170 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    A formázáshoz segítség:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá