Baconos-tojásos-virslis zsemle recept

Hozzávalók:
- 2 db zsemle
- póréhagymás vajkrém
- 4 szelet bacon
- 1 db virsli
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 5 dkg sajt (trappista)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- metélőhagyma “snidling” (ízlés szerint)
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük. Zsemlék üregét megkenjük (vastagon) póréhagymás vajkrémmel.
“Kibéleljük” a zsemléket baconnal. A baconra rátesszük a lereszelt virslit (nagy lyukú reszelőn lett lereszelve).
Mindegyik zsemle közepébe 1-1 tojást beleütünk, majd sózzuk és borsozzuk. Tojásokra reszelt sajtot teszünk.
A bacon kilógó részeit ráhajtjuk a reszelt sajtra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tetejét nem tesszük rá) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
Ha már megsült, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával (snidling).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »