Baconos-tojásos-virslis zsemle recept

Hozzávalók:
- 2 db zsemle
- póréhagymás vajkrém
- 4 szelet bacon
- 1 db virsli
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 5 dkg sajt (trappista)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- metélőhagyma “snidling” (ízlés szerint)
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük. Zsemlék üregét megkenjük (vastagon) póréhagymás vajkrémmel.
“Kibéleljük” a zsemléket baconnal. A baconra rátesszük a lereszelt virslit (nagy lyukú reszelőn lett lereszelve).
Mindegyik zsemle közepébe 1-1 tojást beleütünk, majd sózzuk és borsozzuk. Tojásokra reszelt sajtot teszünk.
A bacon kilógó részeit ráhajtjuk a reszelt sajtra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tetejét nem tesszük rá) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
Ha már megsült, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával (snidling).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »