Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Astoria szelet recept

Astoria szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek cukor

    Csokis lap:

    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 35 dkg liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2-3 ek tej

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 1 vanília rúd kikapart közepe
    • 2 ek liszt
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 1 tábla csokoládé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:
    A csokis lap hozzávalóit összegyúrom jól nyújtható tésztává. Két 23*18 cm-es lapot sütök belőle egyenként a tepsi hátulján.

    A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon egyszerű piskótát készítek a 23*18-as tepsiben, majd kihűtöm.

    A krémhez a tejben elkeverem a vaníliát, lisztet és a pudingport, majd állandó keverés mellett besűrítem, majd kihűtöm. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a vaníliás krémhez dolgozom.

    Alulra kerül az egyik csokis lap, amit megkenek a lekvárral, majd a vaníliás krém felét rásimítom. A piskótát megkenem lekvárral, és azzal a felével, amit megkentem ráfordítom a vaníliás krémre. A tetejét is megkenem lekvárral, majd a vaníliás krém maradékával és befedem a csokis lappal.

    A csokit vízgőz felett felolvasztom az olajjal, majd egyenletesen rásimítom a süteményre. Másnap forró vizes késsel szeletelem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá