Astoria szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Astoria szelet

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek cukor

Csokis lap:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2-3 ek tej

Krém:

  • 5 dl tej
  • 1 vanília rúd kikapart közepe
  • 2 ek liszt
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár

Tetejére:

  • 1 tábla csokoládé
  • 2 ek olaj

Elkészítése:
A csokis lap hozzávalóit összegyúrom jól nyújtható tésztává. Két 23*18 cm-es lapot sütök belőle egyenként a tepsi hátulján.

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon egyszerű piskótát készítek a 23*18-as tepsiben, majd kihűtöm.

A krémhez a tejben elkeverem a vaníliát, lisztet és a pudingport, majd állandó keverés mellett besűrítem, majd kihűtöm. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a vaníliás krémhez dolgozom.

Alulra kerül az egyik csokis lap, amit megkenek a lekvárral, majd a vaníliás krém felét rásimítom. A piskótát megkenem lekvárral, és azzal a felével, amit megkentem ráfordítom a vaníliás krémre. A tetejét is megkenem lekvárral, majd a vaníliás krém maradékával és befedem a csokis lappal.

A csokit vízgőz felett felolvasztom az olajjal, majd egyenletesen rásimítom a süteményre. Másnap forró vizes késsel szeletelem.