Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás kalácsfelfújt recept

Aszalt szilvás kalácsfelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kissé szikkadt, fonott kalács
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tej
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 1 cs főzős vaníliás pudingpor
    • 20 dkg aszalt szilva
    • 1 tábla ét vagy tejcsoki

    Elkészítése:

    A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük. Tepsibe terítjük és sütőben megpirítjuk.

    A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejet és a pudingport.

    Egy 2 literes kuglóf formát kivajazunk és belefektetünk egy réteg kalácsot. Egyenletesen rászórjuk az aszalt szilvát és a kockára tört csokoládét, majd ráöntjük a tejes-pudingos keverék felét. Erre rakjuk a megmaradt kalácsot és ráöntjük a maradék masszát. Kézzel jól megnyomkodjuk, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje.

    Előmelegített sütőben közepes lángon (kb 160 fok) 50-55 percig sütjük. A sütési idő felénél a tetejét letakarjuk alufóliával. Ha langyosra hűlt, vágódeszkára borítjuk és porcukorral (ha van friss szilvával) tálaljuk.

    Tipp:

    Ha ünnepi díszítéssel tálaljuk, akár egy karácsonyi menüsor méltó része lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá