Aszalt szilvás kalácsfelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aszalt szilvás kalácsfelfújt

Hozzávalók:

  • 50 dkg kissé szikkadt, fonott kalács
  • 6 tojás
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 cs főzős vaníliás pudingpor
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 1 tábla ét vagy tejcsoki

Elkészítése:

A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük. Tepsibe terítjük és sütőben megpirítjuk.

A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejet és a pudingport.

Egy 2 literes kuglóf formát kivajazunk és belefektetünk egy réteg kalácsot. Egyenletesen rászórjuk az aszalt szilvát és a kockára tört csokoládét, majd ráöntjük a tejes-pudingos keverék felét. Erre rakjuk a megmaradt kalácsot és ráöntjük a maradék masszát. Kézzel jól megnyomkodjuk, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje.

Előmelegített sütőben közepes lángon (kb 160 fok) 50-55 percig sütjük. A sütési idő felénél a tetejét letakarjuk alufóliával. Ha langyosra hűlt, vágódeszkára borítjuk és porcukorral (ha van friss szilvával) tálaljuk.

Tipp:

Ha ünnepi díszítéssel tálaljuk, akár egy karácsonyi menüsor méltó része lehet.