Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranycseppes túrótorta recept

Aranycseppes túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 150 g liszt
    • 75 g cukor
    • 75 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1/2 zacskó sütőpor

    Túrókrém:

    • 500 g túró
    • 150 g cukor
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dl tejföl
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1/2 csésze olaj

    Hab:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 4 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    Összeöntjük a tészta hozzávalóit egy tálba, jól összegyúrjuk. Teljesen össze fog állni a tészta kitartó gyúrással. Ezt a tésztát kinyújtjuk a megfelelő méretűre és belehelyezzük a tortaformába.

    Beletesszük a túrókrém hozzávalóit is egy tálba és rúdmixer segítségével, teljesen simára keverjük. Ezután ráöntjük a tésztára.

    170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb 3/4 óra alatt készre sütjük.

    Amikor szépen megsült kivesszük a sütőből, és rákenjük a már cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezután még 10-15 percig sütjük, amíg szépen megkaramelizálódik rajta a hab.

    A sütőt lekapcsoljuk, és egy alufóliával betakarjuk a süteményt. 1 1/2 – 2 órán át hagyjuk a sütőben. Ezalatt a pára miatt keletkeznek rajta kis arany cseppecskék. 2 óra után levesszük a fóliát, és a teljes kihűlésig a sütőben hagyjuk.

    Miután teljesen kihűlt berakjuk a hűtőbe, hogy igazán hideg legyen. A türelmetlenek már enélkül is fogyaszthatják, mert így is finom. Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá