Aranycseppes túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Aranycseppes túrótorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 150 g liszt
  • 75 g cukor
  • 75 g vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 zacskó sütőpor

Túrókrém:

  • 500 g túró
  • 150 g cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 csésze olaj

Hab:

  • 2 tojás fehérje
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése:

Összeöntjük a tészta hozzávalóit egy tálba, jól összegyúrjuk. Teljesen össze fog állni a tészta kitartó gyúrással. Ezt a tésztát kinyújtjuk a megfelelő méretűre és belehelyezzük a tortaformába.

Beletesszük a túrókrém hozzávalóit is egy tálba és rúdmixer segítségével, teljesen simára keverjük. Ezután ráöntjük a tésztára.

170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb 3/4 óra alatt készre sütjük.

Amikor szépen megsült kivesszük a sütőből, és rákenjük a már cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezután még 10-15 percig sütjük, amíg szépen megkaramelizálódik rajta a hab.

A sütőt lekapcsoljuk, és egy alufóliával betakarjuk a süteményt. 1 1/2 – 2 órán át hagyjuk a sütőben. Ezalatt a pára miatt keletkeznek rajta kis arany cseppecskék. 2 óra után levesszük a fóliát, és a teljes kihűlésig a sütőben hagyjuk.

Miután teljesen kihűlt berakjuk a hűtőbe, hogy igazán hideg legyen. A türelmetlenek már enélkül is fogyaszthatják, mert így is finom. Jó étvágyat kívánok!