Hozzávalók:
Tészta:
Túrókrém:
Hab:
Elkészítése:
Összeöntjük a tészta hozzávalóit egy tálba, jól összegyúrjuk. Teljesen össze fog állni a tészta kitartó gyúrással. Ezt a tésztát kinyújtjuk a megfelelő méretűre és belehelyezzük a tortaformába.
Beletesszük a túrókrém hozzávalóit is egy tálba és rúdmixer segítségével, teljesen simára keverjük. Ezután ráöntjük a tésztára.
170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb 3/4 óra alatt készre sütjük.
Amikor szépen megsült kivesszük a sütőből, és rákenjük a már cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezután még 10-15 percig sütjük, amíg szépen megkaramelizálódik rajta a hab.
A sütőt lekapcsoljuk, és egy alufóliával betakarjuk a süteményt. 1 1/2 – 2 órán át hagyjuk a sütőben. Ezalatt a pára miatt keletkeznek rajta kis arany cseppecskék. 2 óra után levesszük a fóliát, és a teljes kihűlésig a sütőben hagyjuk.
Miután teljesen kihűlt berakjuk a hűtőbe, hogy igazán hideg legyen. A türelmetlenek már enélkül is fogyaszthatják, mert így is finom. Jó étvágyat kívánok!