Ananászos-túrós pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl, vagy görög joghurt (az jó sűrű)
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg zsíros tehéntúró
- 25 dkg krémes túró
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1-2 ek tejföl
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 ek búzadara
- 30 dkg aprított konzerv ananász
- 1 tasak vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília aroma
- tetejére porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép keverőtáljába öntjük, és a dagasztókarral összedolgozzuk sima tésztává.
Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
A töltelékhez a kétféle túrót összekeverjük, és a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliával, a citrom reszelt héjával és a búzadarával eldolgozzuk.
A tojások fehérjét habnak felverjük, óvatosan elkeverjük a túróval, majd hozzákeverjük az apróra kockázott ananászt. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát elővesszük a hűtőből, és két 25 x 35 cm-es lapnak kinyújtjuk. Az egyiket tepsibe helyezzük, egyenletesen rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik tésztával. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét.
170 fokon 30 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral elkevert vaníliás cukorral.
Tipp:
Az ananászból is lehet nagyon finom süteményeket készíteni. A hagyományos túrós pitébe belecsempészni nem merészség, hanem a legjobb megoldás.
A ananászos-túrós pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 13 g