Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos-túrós pite recept

Ananászos-túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl, vagy görög joghurt (az jó sűrű)
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 50 dkg zsíros tehéntúró
    • 25 dkg krémes túró
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 ek búzadara
    • 30 dkg aprított konzerv ananász
    • 1 tasak vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília aroma
    • tetejére porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a robotgép keverőtáljába öntjük, és a dagasztókarral összedolgozzuk sima tésztává.
    Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.

    A töltelékhez a kétféle túrót összekeverjük, és a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliával, a citrom reszelt héjával és a búzadarával eldolgozzuk.

    A tojások fehérjét habnak felverjük, óvatosan elkeverjük a túróval, majd hozzákeverjük az apróra kockázott ananászt. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.

    A tésztát elővesszük a hűtőből, és két 25 x 35 cm-es lapnak kinyújtjuk. Az egyiket tepsibe helyezzük, egyenletesen rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik tésztával. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét.

    170 fokon 30 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral elkevert vaníliás cukorral.

    Tipp:

    Az ananászból is lehet nagyon finom süteményeket készíteni. A hagyományos túrós pitébe belecsempészni nem merészség, hanem a legjobb megoldás.

    A ananászos-túrós pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 289 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá