Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép keverőtáljába öntjük, és a dagasztókarral összedolgozzuk sima tésztává.
Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
A töltelékhez a kétféle túrót összekeverjük, és a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliával, a citrom reszelt héjával és a búzadarával eldolgozzuk.
A tojások fehérjét habnak felverjük, óvatosan elkeverjük a túróval, majd hozzákeverjük az apróra kockázott ananászt. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát elővesszük a hűtőből, és két 25 x 35 cm-es lapnak kinyújtjuk. Az egyiket tepsibe helyezzük, egyenletesen rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik tésztával. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét.
170 fokon 30 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral elkevert vaníliás cukorral.
Az ananászból is lehet nagyon finom süteményeket készíteni. A hagyományos túrós pitébe belecsempészni nem merészség, hanem a legjobb megoldás.