Ananászos-túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl, vagy görög joghurt (az jó sűrű)
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 50 dkg zsíros tehéntúró
  • 25 dkg krémes túró
  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 ek búzadara
  • 30 dkg aprított konzerv ananász
  • 1 tasak vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília aroma
  • tetejére porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a robotgép keverőtáljába öntjük, és a dagasztókarral összedolgozzuk sima tésztává.
Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.

A töltelékhez a kétféle túrót összekeverjük, és a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliával, a citrom reszelt héjával és a búzadarával eldolgozzuk.

A tojások fehérjét habnak felverjük, óvatosan elkeverjük a túróval, majd hozzákeverjük az apróra kockázott ananászt. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A tésztát elővesszük a hűtőből, és két 25 x 35 cm-es lapnak kinyújtjuk. Az egyiket tepsibe helyezzük, egyenletesen rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik tésztával. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét.

170 fokon 30 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral elkevert vaníliás cukorral.

Tipp:

Az ananászból is lehet nagyon finom süteményeket készíteni. A hagyományos túrós pitébe belecsempészni nem merészség, hanem a legjobb megoldás.