Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos krémes recept

Ananászos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek finomliszt
    • 2 késhegynyi sütőpor

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 8 dkg cukor
    • 1 cs zselatinfix (20 g)
    • 2 dl habtejszín
    • 3 befőtt ananász karika turmixolva
    • 1 dl ananász befőtt leve
    • 1 tk citromlé

    Tetejére:

    • körcikkes ananász befőtt
    • 4 dl befőttlé
    • 1 ek cukor
    • 1 cs zselatin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza felét belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 7 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.

    A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd sűrű krémmé főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz a turmixolt ananásszal, befőtt levével és a citromléval, majd az egészet alaposan elkeverjük a zsaltinfixszel.

    Az így elkészült krém 3/4-ed részét a két lap közé kenjük a maradékot a felső lapra. Tetejét kirakjuk ananásszal. A befőtt levébe belekeverjük a cukrot és a zsaltint, majd összemelegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Nem szabad forralni! Ha langyosra hűlt, a sütemény tetejére üntjük és megvárjuk, amíg megdermed.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá