Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza felét belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 7 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd sűrű krémmé főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz a turmixolt ananásszal, befőtt levével és a citromléval, majd az egészet alaposan elkeverjük a zsaltinfixszel.
Az így elkészült krém 3/4-ed részét a két lap közé kenjük a maradékot a felső lapra. Tetejét kirakjuk ananásszal. A befőtt levébe belekeverjük a cukrot és a zsaltint, majd összemelegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Nem szabad forralni! Ha langyosra hűlt, a sütemény tetejére üntjük és megvárjuk, amíg megdermed.