Ananászos krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ananászos krémes

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek finomliszt
  • 2 késhegynyi sütőpor

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 cs zselatinfix (20 g)
  • 2 dl habtejszín
  • 3 befőtt ananász karika turmixolva
  • 1 dl ananász befőtt leve
  • 1 tk citromlé

Tetejére:

  • körcikkes ananász befőtt
  • 4 dl befőttlé
  • 1 ek cukor
  • 1 cs zselatin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza felét belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 7 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd sűrű krémmé főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz a turmixolt ananásszal, befőtt levével és a citromléval, majd az egészet alaposan elkeverjük a zsaltinfixszel.

Az így elkészült krém 3/4-ed részét a két lap közé kenjük a maradékot a felső lapra. Tetejét kirakjuk ananásszal. A befőtt levébe belekeverjük a cukrot és a zsaltint, majd összemelegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Nem szabad forralni! Ha langyosra hűlt, a sütemény tetejére üntjük és megvárjuk, amíg megdermed.