Amish sütőtökös kalács recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 1,5 kk sütőpor
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 2 kk őrölt fahéj
- 1-1 csapott kk őrölt szerecsendió, szegfűszeg, szegfűbors
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg sült, passzírozott sütőtök
- 1 csapott ek gyömbér (ha friss, akkor reszelve)
- 1 kk vanília aroma
- 10 dkg mazsola
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal és a többi fűszerrer. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat egyenként. Belekeverjük a tökpürét, gyömbért, az aromát, majd a lisztes keveréket és a mazsolát, majd alaposan elkeverjük a masszát.
A tésztát a formába öntjük és egyelnetesen eloszlatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb 55 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kihűlt porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.