Amish sütőtökös kalács recept
Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 1,5 kk sütőpor
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 2 kk őrölt fahéj
- 1-1 csapott kk őrölt szerecsendió, szegfűszeg, szegfűbors
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg sült, passzírozott sütőtök
- 1 csapott ek gyömbér (ha friss, akkor reszelve)
- 1 kk vanília aroma
- 10 dkg mazsola
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal és a többi fűszerrer. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat egyenként. Belekeverjük a tökpürét, gyömbért, az aromát, majd a lisztes keveréket és a mazsolát, majd alaposan elkeverjük a masszát.
A tésztát a formába öntjük és egyelnetesen eloszlatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb 55 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kihűlt porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

