Amish sütőtökös kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 45 dkg finomliszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • 1,5 kk szódabikarbóna
  • 2 kk őrölt fahéj
  • 1-1 csapott kk őrölt szerecsendió, szegfűszeg, szegfűbors
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 50 dkg sült, passzírozott sütőtök
  • 1 csapott ek gyömbér (ha friss, akkor reszelve)
  • 1 kk vanília aroma
  • 10 dkg mazsola
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal és a többi fűszerrer. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat egyenként. Belekeverjük a tökpürét, gyömbért, az aromát, majd a lisztes keveréket és a mazsolát, majd alaposan elkeverjük a masszát.

A tésztát a formába öntjük és egyelnetesen eloszlatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb 55 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kihűlt porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva tálaljuk.