Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai meggyes pite recept

Amerikai meggyes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 3 ek cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 ek sertészsír
    • 2 ek tejföl
    • 2 ek darált dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 1 üveg magozott meggy
    • darált dió ízlés szerint
    • a tetejére víz és kristálycukor
    • pici víz a kenéshez
    • vaj a tortaforma kivajazásához

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral és a darált dióval. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a zsírt. Alaposan összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, 2 egyforma részre osztjuk.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik tésztagombócot kör alakúra. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, és beletesszük az egyik tésztát úgy, hogy pereme is legyen.

    A tésztát megszórjuk vékonyan darált dióval, majd ráhalmozzuk a meggyet.

    A másik tésztadarabot is kör alakúra nyújtjuk, és befedjük vele a meggyet. Kicsit rányomkodjuk, majd megszurkáljuk villával, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon.

    Egy vizes ecsettel lekenjük a tetejét, és vékonyan megszórjuk kristálycukorral.

    Az előmelegített sütőbe téve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    A nagymamám zsírral készítette a pitéket, a legtöbb recept vajat írt, gondoltam kipróbálom, és nagyon finom lett!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá