Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral és a darált dióval. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a zsírt. Alaposan összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, 2 egyforma részre osztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik tésztagombócot kör alakúra. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, és beletesszük az egyik tésztát úgy, hogy pereme is legyen.
A tésztát megszórjuk vékonyan darált dióval, majd ráhalmozzuk a meggyet.
A másik tésztadarabot is kör alakúra nyújtjuk, és befedjük vele a meggyet. Kicsit rányomkodjuk, majd megszurkáljuk villával, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon.
Egy vizes ecsettel lekenjük a tetejét, és vékonyan megszórjuk kristálycukorral.
Az előmelegített sütőbe téve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
A nagymamám zsírral készítette a pitéket, a legtöbb recept vajat írt, gondoltam kipróbálom, és nagyon finom lett!