Amerikai keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj (puha)
- 15 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 12 g sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg étcsoki apróra törve
Elkészítése:
A vajat, lisztet, cukrot, sütőport és a tojást egy tálban összekeverjük. Miután ez meg van jöhet a csoki is bele.
A sütőt 180 C°-ra melegítjük.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, majd egy teáskanállal beleadagoljuk a tésztát. Kb 3 cm távolságra pakolgatjuk a kis adagokat, mert sütés közben még elterülnek.
Ha készen vagyunk, mehet a sütőbe. 8-10 perc után kész is a keksz. Nem légkeveréses a sütőknél érdemes fél időben megfordítani, hogy egyenletesen süljön.
Kiszedésnél nem kell megijedni, hogy kicsit lágy még a tészta, pár perc és elnyeri a kívánt állagot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









