Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai csokis keksz recept

Amerikai csokis keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 175 g finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 115 g (barna) cukor
    • 125 g olvasztott margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vanília aroma
    • 125 g étcsokoládé pasztilla
      (vagy tört/felkockázott étcsokoládé)

    Elkészítése:

    Előkészítünk két sütőlemezt és kibéleljük őket sütőpapírral.

    Az étcsokoládé pasztilla kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és robotgép segítségével sima tésztává dolgozzuk. Amikor összeállt, beledolgozzuk az étcsokoládé darabokat is.

    A tésztát folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

    A lehűlt tésztából a kezünk segítségével kis gombócokat formázunk, és egymástól megfelelő távolságra elhelyezzük őket a sütőlemezen. A tenyerünk segítségével egy kicsit lelapítjuk őket. (A golyók méretétől függően kb. 18-20 db kekszet kapunk majd.)

    Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 10-12 percig sütjük (addig, míg a kekszek aranybarnára nem sülnek).

    Tipp:

    10-12 perc tényleg elég a kekszeknek, ne ijedjünk meg, ha ennyi idő elteltével még mindig puha a tetejük és nyersnek látszanak. Ne süssük tovább, mert különben kőkemény kekszeket kapunk. A tepsin hagyjuk kihálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá