Amerikai csokis keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 175 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 115 g (barna) cukor
  • 125 g olvasztott margarin
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília aroma
  • 125 g étcsokoládé pasztilla
    (vagy tört/felkockázott étcsokoládé)

Elkészítése:

Előkészítünk két sütőlemezt és kibéleljük őket sütőpapírral.

Az étcsokoládé pasztilla kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és robotgép segítségével sima tésztává dolgozzuk. Amikor összeállt, beledolgozzuk az étcsokoládé darabokat is.

A tésztát folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A lehűlt tésztából a kezünk segítségével kis gombócokat formázunk, és egymástól megfelelő távolságra elhelyezzük őket a sütőlemezen. A tenyerünk segítségével egy kicsit lelapítjuk őket. (A golyók méretétől függően kb. 18-20 db kekszet kapunk majd.)

Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 10-12 percig sütjük (addig, míg a kekszek aranybarnára nem sülnek).

Tipp:

10-12 perc tényleg elég a kekszeknek, ne ijedjünk meg, ha ennyi idő elteltével még mindig puha a tetejük és nyersnek látszanak. Ne süssük tovább, mert különben kőkemény kekszeket kapunk. A tepsin hagyjuk kihálni.