Amandina recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 30 ml víz
- 30 ml étolaj
- 2 dkg kakaópor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 8 g sütőpor
A krémhez:
- 250 g csokoládé
- 250 ml habtejszín
- 1 fiola rumaroma
A sziruphoz:
- 150 ml víz
- 10 dkg cukor
- 1/2 fiola rumaroma
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és alacsony fokozaton tovább keverjük. Apránként mehet hozzá a víz és az étolaj is.
A lisztet a kakaóporral, sütőporral elkeverjük és finoman hozzáadjuk a tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegítve 30 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felmelegítjük, a csokit beletördeljük, a rumaromát is hozzáadjuk és lassan felolvasztjuk benne a csokoládét. A tejszínt nem forraljuk, csak lassú tűznél melegítjük. Jól elverjük a tűzről levéve.
Amikor kihűlt, legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Ezután jól kihabosítjuk robotgéppel. Kevés krémet félreteszünk a díszítéshez.
A sziruphoz a vizet a cukorral felfűzzük, majd hűlés után az aromát hozzákeverjük.
A piskótát két lapba vágjuk és jól meglocsoljuk a sziruppal. A krémet a két lap közé kenjük. Hűtőbe tesszük dermedni a süteményt pár órára.
Ezután kockákra vágjuk. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk. A sütemény tetejét bevonjuk úgy, hogy az oldalán lefolyjon.
Hagyjuk megdermedni a csokoládét, majd a félretett krémmel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »