Amandina recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 30 ml víz
- 30 ml étolaj
- 2 dkg kakaópor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 8 g sütőpor
A krémhez:
- 250 g csokoládé
- 250 ml habtejszín
- 1 fiola rumaroma
A sziruphoz:
- 150 ml víz
- 10 dkg cukor
- 1/2 fiola rumaroma
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és alacsony fokozaton tovább keverjük. Apránként mehet hozzá a víz és az étolaj is.
A lisztet a kakaóporral, sütőporral elkeverjük és finoman hozzáadjuk a tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegítve 30 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felmelegítjük, a csokit beletördeljük, a rumaromát is hozzáadjuk és lassan felolvasztjuk benne a csokoládét. A tejszínt nem forraljuk, csak lassú tűznél melegítjük. Jól elverjük a tűzről levéve.
Amikor kihűlt, legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Ezután jól kihabosítjuk robotgéppel. Kevés krémet félreteszünk a díszítéshez.
A sziruphoz a vizet a cukorral felfűzzük, majd hűlés után az aromát hozzákeverjük.
A piskótát két lapba vágjuk és jól meglocsoljuk a sziruppal. A krémet a két lap közé kenjük. Hűtőbe tesszük dermedni a süteményt pár órára.
Ezután kockákra vágjuk. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk. A sütemény tetejét bevonjuk úgy, hogy az oldalán lefolyjon.
Hagyjuk megdermedni a csokoládét, majd a félretett krémmel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »