Almás zabpelyhes keksz recept
Hozzávalók:
- 12 dkg hajdina liszt
- 8 dkg kukoricaliszt
- 3 dkg kókuszliszt
- 3 ek lenmagliszt
- 15 dkg aprószenű zabpehely
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg kókuszvirág cukor (használhatsz más cukrot is ha nincs otthon)
- 50 dkg alma
- fahéj
- 10 dkg kókuszzsír
- 3 tk sütőpor
- víz
Elkészítése:
Ez egy gyorsan elkészíthető, nagyon egészséges és finom keksz. Nyújtani és szaggatni sem kell, csak gyorsan összedolgozod az alapanyagokat és kis adagokba kilapítod a tepsin.
Az almákat hámozd meg, reszeld le, majd szórd meg fahéjjal.
Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, cukrot, majd keverd hozzá a mazsolát. Nyomkodd ki az alma levét és keverd a tésztához az almát is, majd add a masszához a kókuszzsírt, az alma levét és pici vizet. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a tészta masszaként összeálljon, szépen elváljon az edény falától. Olyan legyen ami formálható, nem ragad, nem folyik (attól függ az almának mennyi leve lesz 20 ml-től akár majd 1 dl-ig is terjedhet).
Kis adagokat vegyél ki a masszából kanállal és a tenyereid között lapítsd ki vagy a tepsiben egy kanállal vagy pohár segítségével. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 15 perc alatt.