Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás – zabpelyhes cookies recept

Almás – zabpelyhes cookies
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 125 g puha vaj
    • 120 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag vaníliás cukor
    • 125 g zabpehely
    • 150-200 g liszt
    • fél csomag sütőpor
    • közepes alma
    • kicsi fahéj (szóráshoz)

    Elkészítése: A meghámozott almát nagyon apró kockákra felvágjuk. A kimért zabpelyhet összetörjük.
    A vajat a cukorral habosra keverjük.

    A hozzávalókat összekeverjük (a felkockázott almát és zabpelyhet is keverjük bele természetesen). A tészta kicsit ragadós, puha lesz, ettől ne ijedjünk meg.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira.

    A tetejüket picit megszórjuk fahéjjal.
    Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá