Almás-Túrós rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
Töltelék: almás
- 1 kg alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg cukor
Töltelék: túrós
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 dl tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mazsola (ízlés szerint)
Elkészítése:
A réteslisztet átszitáljuk, és összegyúrjuk a vajjal, tojások sárgájával, csipet sóval és 2 dl tejföllel, vaníliás cukorral, és belereszeljük a 1/2 citrom héját. A tésztát jól összegyúrjuk, megfelezzük, majd az egyik felét kinyújtva tepsibe fektetjük.
Elkészítjük a tölteléket:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, 1 dl tejfölt, a 2 tojás sárgáját és a vaníliás pudingport, végül a mazsolát. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
Egyenletesen elosztva rákenjük a tepsiben levő tésztának a felére.
A másik felére az almát , amit lereszeltünk, jó kicsavartuk a levét. Megszórjuk cukorral , fahéjjal.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a töltelékeket.
Villával megszurkáljuk villával a tetejét, és előmelegített sütőben hőlégkeveréses, 190 fokon. 35-40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, felvágjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Aki édesebben szereti több cukorral szórja az almát, aki a mazsolát tehet bele a túróba : opcionális.