Almás-Túrós rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12,5 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
Töltelék: almás
- 1 kg alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg cukor
Töltelék: túrós
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - mazsola (ízlés szerint)
Elkészítése:
A réteslisztet átszitáljuk, és összegyúrjuk a vajjal, tojások sárgájával, csipet sóval és 2 dl tejföllel, vaníliás cukorral, és belereszeljük a 1/2 citrom héját. A tésztát jól összegyúrjuk, megfelezzük, majd az egyik felét kinyújtva tepsibe fektetjük.
Elkészítjük a tölteléket:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, 1 dl tejfölt, a 2 tojás sárgáját és a vaníliás pudingport, végül a mazsolát. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
Egyenletesen elosztva rákenjük a tepsiben levő tésztának a felére.
A másik felére az almát , amit lereszeltünk, jó kicsavartuk a levét. Megszórjuk cukorral , fahéjjal.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a töltelékeket.
Villával megszurkáljuk villával a tetejét, és előmelegített sütőben hőlégkeveréses, 190 fokon. 35-40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, felvágjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Aki édesebben szereti több cukorral szórja az almát, aki a mazsolát tehet bele a túróba : opcionális.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









