Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-túrós morzsás süti recept

Almás-túrós morzsás süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alma
    • 350 g sovány túró
    • 400 g liszt
    • 5-6 ek cukor
    • 1 és 1/2 tasak sütőpor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kiskanál reszelt citromhéj (opcionális)
    • vaj a tepsi kikenéséhez

    A morzsához:

    • 200 g liszt
    • 100 g cukor
    • 100 g lágy vaj
    • 1 csipet fahéj

    Elkészítése:

    A tésztát az összeállítása után azonnal meg kell sütni, mert másként a benne lévő sütőpor térfogatnövelő hatását elveszti. Ezért a morzsát és a tölteléket előre el kell készítenünk!

    A morzsához a lisztet, a cukrot és a lágy vajat kevés fahéjjal morzsalékossá dolgozzuk össze. Szükség esetén kevés liszttel állítjuk be a kívánt állagot.

    Az almákat (kb. 6 db) meghámozzuk, vékonyabb gerezdekre vágjuk.

    A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, az olajat és a tejet, majd morzsásra gyúrjuk. Kevés lisztet használva összeállítjuk a tésztát, majd kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy a lehető legjobban kitöltse a tepsit.

    A tésztára kerülnek a keskeny almagerezdek úgy, hogy fedjék egymást.  Az előre elkészített morzsát a tetején egyenletesen elosztjuk, majd előmelegített sütőben (180°-on) 20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá