Hozzávalók:
A morzsához:
Elkészítése:
A tésztát az összeállítása után azonnal meg kell sütni, mert másként a benne lévő sütőpor térfogatnövelő hatását elveszti. Ezért a morzsát és a tölteléket előre el kell készítenünk!
A morzsához a lisztet, a cukrot és a lágy vajat kevés fahéjjal morzsalékossá dolgozzuk össze. Szükség esetén kevés liszttel állítjuk be a kívánt állagot.
Az almákat (kb. 6 db) meghámozzuk, vékonyabb gerezdekre vágjuk.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, az olajat és a tejet, majd morzsásra gyúrjuk. Kevés lisztet használva összeállítjuk a tésztát, majd kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy a lehető legjobban kitöltse a tepsit.
A tésztára kerülnek a keskeny almagerezdek úgy, hogy fedjék egymást. Az előre elkészített morzsát a tetején egyenletesen elosztjuk, majd előmelegített sütőben (180°-on) 20 perc alatt készre sütjük.