Almás túrós krém recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 20 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 1 doboz kekszízesítésű görög joghurt
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 citrom
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál fruktóz
Elkészítése:
Tejszínt felverjük habnak. A citromot kettévágjuk.
Az almákat meghámozva, darabolva kevés vízben megfőzzük 1 evőkanál fruktózzal, és egy fél citrom darabolt héjával. Amikor az alma megpuhult, a citromhéjat kiszedjük, félre tesszük (ez diszités lesz), ha van leve, leöntjük, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a fél citrom levét és 1 teáskanál fahéjat.
A túrót, a tejfölt, a mézet és a görög joghurtot összekeverjük, beletesszük a citrom másik felének a levét és a reszelt héját. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is.
Rétegezve lerakjuk felváltva a túró és almakrémet egy kehelybe. A tetejét citromhéjjal és fahéjjal díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.