Almás túrós krém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Almás túrós krém

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 20 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 1 doboz kekszízesítésű görög joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fruktóz

Elkészítése:

Tejszínt felverjük habnak. A citromot kettévágjuk.

Az almákat meghámozva, darabolva kevés vízben megfőzzük 1 evőkanál fruktózzal, és egy fél citrom darabolt héjával. Amikor az alma megpuhult,  a citromhéjat kiszedjük, félre tesszük (ez diszités lesz), ha van leve, leöntjük, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a fél citrom levét és 1 teáskanál fahéjat.

A túrót, a tejfölt, a mézet és a görög joghurtot összekeverjük, beletesszük a citrom másik felének a levét és a reszelt héját. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is.

Rétegezve lerakjuk felváltva a túró és almakrémet egy kehelybe. A tetejét citromhéjjal és fahéjjal díszítjük.