Almás táska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 2 dl étolaj
- fél liter tej
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg élesztő
- pici só
- 3 ek cukor
Töltelék:
- 1 kg alma reszelve
- ízlés szerint cukor
- diónyi vaj
- ízlés szerint fahéj
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
Ketté vesszük ha megkelt és vékonyan kinyújtjuk. Felszeleteljük kockára és tölteléket rakunk a közepébe. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, batyukat formálva.
Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket és 20-30 percig kelesztjük. Tojással megkenjük a tetejét és sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Töltelék elkészítése: az almát a vajon a cukorral és a fahéjjal kissé megdinszteljük. Tehetünk bele kevés citromhéjat is. És ezzel töltjük a batyunkat.
Tipp:
Elég nagy adag lesz belőle, én ezért mindig kétféleképpen szoktam elkészíteni. Most fahéjasan készítettem el a másik felét. Ugyanúgy kinyújtottam a lapot, olvasztott vajjal megkentem és cukros fahéjjal vastagon megszórtam. Feltekertem és mint a kakaós csigát szeleteltem, tojással és tejjel megkentem a tetejét és sütöttem.