Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás táska recept

Almás táska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 2 dl étolaj
    • fél liter tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 5 dkg élesztő
    • pici só
    • 3 ek cukor

    Töltelék:

    • 1 kg alma reszelve
    • ízlés szerint cukor
    • diónyi vaj
    • ízlés szerint fahéj

    Elkészítése:

    Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.

    Ketté vesszük ha megkelt és vékonyan kinyújtjuk. Felszeleteljük kockára és tölteléket rakunk a közepébe. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, batyukat formálva.

    Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket és 20-30 percig kelesztjük. Tojással megkenjük a tetejét és sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Töltelék elkészítése: az almát a vajon a cukorral és a fahéjjal kissé megdinszteljük. Tehetünk bele kevés citromhéjat is. És ezzel töltjük a batyunkat.

    Tipp:

    Elég nagy adag lesz belőle, én ezért mindig kétféleképpen szoktam elkészíteni. Most fahéjasan készítettem el a másik felét. Ugyanúgy kinyújtottam a lapot, olvasztott vajjal megkentem és cukros fahéjjal vastagon megszórtam. Feltekertem és mint a kakaós csigát szeleteltem, tojással és tejjel megkentem a tetejét és sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá