Almás süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál tej
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 0,5 kg alma
- kevés citromlé és citromhéj
- cukor ízlés szerint
- 2 ek búzadara
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk és kb 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől és ízesítjük fahéjjal, cukorral, citromlével és citromhéjjal. Az egészet jól összedolgozzuk.
A tésztát elosztjuk, majd az egyik felét kinyújtjuk a tepsi méretére és sütőpapíros, vagy kivajazott és lisztezett tepsibe fektetjük. Rászórjuk a búzadarát, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almát. Végül befedjük a másik kinyújtott tésztával. Felvert tojással lekenjük.
180 fokra melegített sütőben kb 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Amikor kihűlt, akkor szeljük. A tetejére porcukrot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »