Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás süti recept

Almás süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2-3 evőkanál tej
    • fél csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 0,5 kg alma
    • kevés citromlé és citromhéj
    • cukor ízlés szerint
    • 2 ek búzadara

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk és kb 30 percre hűtőbe tesszük.

    A töltelékhez az almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől és ízesítjük fahéjjal, cukorral, citromlével és citromhéjjal. Az egészet jól összedolgozzuk.

    A tésztát elosztjuk, majd az egyik felét kinyújtjuk a tepsi méretére és sütőpapíros, vagy kivajazott és lisztezett tepsibe fektetjük. Rászórjuk a búzadarát, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almát. Végül befedjük a másik kinyújtott tésztával. Felvert tojással lekenjük.

    180 fokra melegített sütőben kb 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Amikor kihűlt, akkor szeljük. A tetejére porcukrot szórhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá