Almás süti recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál tej
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 0,5 kg alma
- kevés citromlé és citromhéj
- cukor ízlés szerint
- 2 ek búzadara
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk és kb 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől és ízesítjük fahéjjal, cukorral, citromlével és citromhéjjal. Az egészet jól összedolgozzuk.
A tésztát elosztjuk, majd az egyik felét kinyújtjuk a tepsi méretére és sütőpapíros, vagy kivajazott és lisztezett tepsibe fektetjük. Rászórjuk a búzadarát, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almát. Végül befedjük a másik kinyújtott tésztával. Felvert tojással lekenjük.
180 fokra melegített sütőben kb 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Amikor kihűlt, akkor szeljük. A tetejére porcukrot szórhatunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.