Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás sütemény recept

Almás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A pohár 2 dl-es.

    • 2 pohár liszt
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dkg élesztő
    • 1 kanál cukor
    • fél pohár tejföl
    • vanília aroma
    • 50 dkg savanyúbb alma, zöldalma
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A margarint késsel apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, az egész tojást, és a cukorral összekevert élesztőt, majd hozzáadjuk a vanília aromát, (én ehelyett most mogyorós aromával próbáltam ki), a csipetnyi sót és még egy ideig a késsel apríthatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A meglisztezett asztalon, vagy deszkán kinyújtjuk a tésztát kb 3 mm vastagra és szív alakú formával(vagy más) kis sütiket szaggatunk belőle. A korongok egyik felére tölteléket helyezünk , amely a kimagozott, és lereszelt zöld/ savanykásabb almát jelenti.Az almát megszórom ízlés szerint vaníliás cukorral és fahéjjal, majd összeragasztjuk a derelyéket, villával lenyomkodjuk az oldalát. Olajjal kikent tepsiben 180-190 fokon aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintem amikor feltálalom és még esetleg egy kis reszelt citromhéjjal is.

    Tipp:

    Nem feltétlenül kell szaggatóval kiszaggatnunk a tésztát, az is elég ha vékonyra kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük töltelékkel, és félbe hajtjuk, de úgy hogy a hajtásnál ne legyen túl vastag a tészta, hogy meg tudjon sülni. Így is nagyon mutatós tud lenni, amikor felszeljük (mellékeltem fotót erről is ) :) Jó étvágyat, frissen a legfinomabb! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá