Almás sütemény recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A margarint késsel apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, az egész tojást, és a cukorral összekevert élesztőt, majd hozzáadjuk a vanília aromát, (én ehelyett most mogyorós aromával próbáltam ki), a csipetnyi sót és még egy ideig a késsel apríthatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A meglisztezett asztalon, vagy deszkán kinyújtjuk a tésztát kb 3 mm vastagra és szív alakú formával(vagy más) kis sütiket szaggatunk belőle. A korongok egyik felére tölteléket helyezünk , amely a kimagozott, és lereszelt zöld/ savanykásabb almát jelenti.Az almát megszórom ízlés szerint vaníliás cukorral és fahéjjal, majd összeragasztjuk a derelyéket, villával lenyomkodjuk az oldalát. Olajjal kikent tepsiben 180-190 fokon aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintem amikor feltálalom és még esetleg egy kis reszelt citromhéjjal is.
Tipp:
Nem feltétlenül kell szaggatóval kiszaggatnunk a tésztát, az is elég ha vékonyra kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük töltelékkel, és félbe hajtjuk, de úgy hogy a hajtásnál ne legyen túl vastag a tészta, hogy meg tudjon sülni. Így is nagyon mutatós tud lenni, amikor felszeljük (mellékeltem fotót erről is ) :) Jó étvágyat, frissen a legfinomabb! :)