Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás rugelach recept

Almás rugelach
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 225 g puha vaj
    • 225 g krémsajt
    • 1 csipet só
    • 2 evőkanál porcukor
    • 2 bögre liszt (fele lehet teljes kiőrlésű zabliszt) (1 bögre=2,5 dl)

    A töltelékhez

    • 1 nagyobb alma
    • 1-2 evőkanál barna cukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    A tetejére

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet.

    A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.

    Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki (téglalap alakúra).

    Az almát lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. Elosztjuk a tésztát úgy, hogy a széleinél maradjon ki egy kevés hely.

    Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Hideg helyre tesszük addig, amíg a sütőt felmelegszik.

    180 fokos sütőben, tojással megkenve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    10-12 db lesz belőle, de lehet kisebbekre is készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá