Almás rugelach recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 225 g puha vaj
- 225 g krémsajt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál porcukor
- 2 bögre liszt (fele lehet teljes kiőrlésű zabliszt) (1 bögre=2,5 dl)
A töltelékhez
- 1 nagyobb alma
- 1-2 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet.
A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.
Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki (téglalap alakúra).
Az almát lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. Elosztjuk a tésztát úgy, hogy a széleinél maradjon ki egy kevés hely.
Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Hideg helyre tesszük addig, amíg a sütőt felmelegszik.
180 fokos sütőben, tojással megkenve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
10-12 db lesz belőle, de lehet kisebbekre is készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

