Almás rugelach recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 225 g puha vaj
- 225 g krémsajt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál porcukor
- 2 bögre liszt (fele lehet teljes kiőrlésű zabliszt) (1 bögre=2,5 dl)
A töltelékhez
- 1 nagyobb alma
- 1-2 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet.
A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.
Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki (téglalap alakúra).
Az almát lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. Elosztjuk a tésztát úgy, hogy a széleinél maradjon ki egy kevés hely.
Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Hideg helyre tesszük addig, amíg a sütőt felmelegszik.
180 fokos sütőben, tojással megkenve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
10-12 db lesz belőle, de lehet kisebbekre is készíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »