Almás rugelach recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 225 g puha vaj
- 225 g krémsajt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál porcukor
- 2 bögre liszt (fele lehet teljes kiőrlésű zabliszt) (1 bögre=2,5 dl)
A töltelékhez
- 1 nagyobb alma
- 1-2 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet.
A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.
Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki (téglalap alakúra).
Az almát lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. Elosztjuk a tésztát úgy, hogy a széleinél maradjon ki egy kevés hely.
Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Hideg helyre tesszük addig, amíg a sütőt felmelegszik.
180 fokos sütőben, tojással megkenve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
10-12 db lesz belőle, de lehet kisebbekre is készíteni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.