Almás rugelach recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 225 g puha vaj
- 225 g krémsajt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál porcukor
- 2 bögre liszt (fele lehet teljes kiőrlésű zabliszt) (1 bögre=2,5 dl)
A töltelékhez
- 1 nagyobb alma
- 1-2 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet.
A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.
Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki (téglalap alakúra).
Az almát lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. Elosztjuk a tésztát úgy, hogy a széleinél maradjon ki egy kevés hely.
Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Hideg helyre tesszük addig, amíg a sütőt felmelegszik.
180 fokos sütőben, tojással megkenve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
10-12 db lesz belőle, de lehet kisebbekre is készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »