Almás rugelach

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 225 g puha vaj
  • 225 g krémsajt
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 bögre liszt (fele lehet teljes kiőrlésű zabliszt) (1 bögre=2,5 dl)

A töltelékhez

  • 1 nagyobb alma
  • 1-2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A tetejére

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet.

A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.

Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki (téglalap alakúra).

Az almát lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. Elosztjuk a tésztát úgy, hogy a széleinél maradjon ki egy kevés hely.

Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Hideg helyre tesszük addig, amíg a sütőt felmelegszik.

180 fokos sütőben, tojással megkenve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

10-12 db lesz belőle, de lehet kisebbekre is készíteni.