Hozzávalók:
A töltelékhez
A tetejére
Elkészítése:
A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet.
A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.
Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki (téglalap alakúra).
Az almát lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. Elosztjuk a tésztát úgy, hogy a széleinél maradjon ki egy kevés hely.
Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Hideg helyre tesszük addig, amíg a sütőt felmelegszik.
180 fokos sütőben, tojással megkenve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
10-12 db lesz belőle, de lehet kisebbekre is készíteni.