Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás rácsos recept

Almás rácsos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs fagyasztott leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • almalekvár
    • porcukor

    Elkészítése:

    A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán ketté vágva, két külön, egyforma nagyságú lapra kinyújtjuk. Derelyevágóval egyforma nagyságú négyzeteket készítünk, de az egyik adag lap tetejét is bevagdaljuk derelyevágóval.
    DSC01673
    A “sima” négyzetekre almalekvárt halmozunk, jó bőségesen bőven, megkenjük tojás fehérjével körben a széleit a tésztának, majd ráhelyezzük a rácsozott tésztát a tetejére (kicsit széthúzzuk, hogy jobban szétnyíljon sülés közben).
    DSC01672
    A tojás sárgájával megkenjük a tetejüket és jól összenyomkodjuk a széleit, hogy ne váljanak el sülés közben. 180 fokon sütjük, kb 20-25 percig, ha kicsit hűlt, akkor szórjuk meg a tetejüket porcukorral.

    Tipp:

    Én házilag készített almalekvárt használtam, de ugyanez a tészta elkészíthető meggyesen, pudingosan, pizzásan is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá