Almás rácsos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs fagyasztott leveles tészta
  • 1 tojás
  • almalekvár
  • porcukor

Elkészítése:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán ketté vágva, két külön, egyforma nagyságú lapra kinyújtjuk. Derelyevágóval egyforma nagyságú négyzeteket készítünk, de az egyik adag lap tetejét is bevagdaljuk derelyevágóval.
DSC01673
A “sima” négyzetekre almalekvárt halmozunk, jó bőségesen bőven, megkenjük tojás fehérjével körben a széleit a tésztának, majd ráhelyezzük a rácsozott tésztát a tetejére (kicsit széthúzzuk, hogy jobban szétnyíljon sülés közben).
DSC01672
A tojás sárgájával megkenjük a tetejüket és jól összenyomkodjuk a széleit, hogy ne váljanak el sülés közben. 180 fokon sütjük, kb 20-25 percig, ha kicsit hűlt, akkor szórjuk meg a tetejüket porcukorral.

Tipp:

Én házilag készített almalekvárt használtam, de ugyanez a tészta elkészíthető meggyesen, pudingosan, pizzásan is.