Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-pudingos krémes recept

Almás-pudingos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Az almatöltelékhez:

    • 1 kg reszelt alma
    • 1 evőkanál vaj
    • cukor
    • fahéj
    • citromlé

    A csokimázhoz

    • 0,5 tábla étcsokoládé
    • 2 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd egy közepes méretű tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 3 lapot sütük.

    A pudingot a tejben megfőzzük, addig a margarint a porcukorral összekeverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a margarinos cukorral.

    Az almát a vajon megdinszteljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és meglocsoljuk citromlével.

    Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, rátesszük a második lapot, amire az almás töltelék kerül, végül rátesszük a harmadik lapot is. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére csorgatjuk.

    Tipp:

    Ne süssük túl a lapokat, a töltésnél pedig vigyázzunk, ne repedjenek meg!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá