Almás-pudingos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Almás-pudingos krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Az almatöltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • 1 evőkanál vaj
  • cukor
  • fahéj
  • citromlé

A csokimázhoz

  • 0,5 tábla étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd egy közepes méretű tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 3 lapot sütük.

A pudingot a tejben megfőzzük, addig a margarint a porcukorral összekeverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a margarinos cukorral.

Az almát a vajon megdinszteljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és meglocsoljuk citromlével.

Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, rátesszük a második lapot, amire az almás töltelék kerül, végül rátesszük a harmadik lapot is. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére csorgatjuk.

Tipp:

Ne süssük túl a lapokat, a töltésnél pedig vigyázzunk, ne repedjenek meg!