Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-őszibarackos pite recept

Almás-őszibarackos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2,5 bögre liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 200 g vaj
    • 2 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1-2 ek víz

    Töltelék:

    • 5-6 alma
    • 2 őszibarack
    • fél bögre cukor
    • 2 ek fahéj
    • 2 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük és amíg a tölteléket elkészítjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

    A töltelékhez meghámozzuk és felszeleteljük az almát és a barackot. Hozzáadunk fél bögre cukrot, a reszelt citrom héját, a fahéjat és a lisztet. Ezt összekeverjük és állni hagyjuk.

    A tésztát két részre osztjuk. Egy nagyobb egy kisebb részre. Mindkét gombócot kinyújtjuk a nagyobb tésztát a kivajazott sütőforma aljára nyomkodjuk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöt és a tetejére rárakjuk a tészta másik felét. Az oldalainál összenyomkodjuk az alsó tésztával és közepes lángon előmelegített sütőben készre sütjük.

    Tipp:

    Az alma és az őszibarack helyett akár bogyós gyümölcsöt, sárgabarackot, vagy ízlés szerint bármilyen más gyümölcsöt használhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá