Almás-őszibarackos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2,5 bögre liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 200 g vaj
  • 2 ek cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 ek víz

Töltelék:

  • 5-6 alma
  • 2 őszibarack
  • fél bögre cukor
  • 2 ek fahéj
  • 2 ek finomliszt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és amíg a tölteléket elkészítjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

A töltelékhez meghámozzuk és felszeleteljük az almát és a barackot. Hozzáadunk fél bögre cukrot, a reszelt citrom héját, a fahéjat és a lisztet. Ezt összekeverjük és állni hagyjuk.

A tésztát két részre osztjuk. Egy nagyobb egy kisebb részre. Mindkét gombócot kinyújtjuk a nagyobb tésztát a kivajazott sütőforma aljára nyomkodjuk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöt és a tetejére rárakjuk a tészta másik felét. Az oldalainál összenyomkodjuk az alsó tésztával és közepes lángon előmelegített sütőben készre sütjük.

Tipp:

Az alma és az őszibarack helyett akár bogyós gyümölcsöt, sárgabarackot, vagy ízlés szerint bármilyen más gyümölcsöt használhatunk.