Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-meggyes-mákos koszorú recept

Almás-meggyes-mákos koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg finomliszt
    • 17 dkg olvasztott vaj
    • 1,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 3 dkg mák
    • 1 alma
    • 37 dkg magozott meggy
    • 2 ek citromlé
    • 2 ek porcukor

    Elkészítése:

    Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.

    A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk puha vajat, majd felváltva a tejet és a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük az lereszelt almát, a másikba pedig a mákot.

    Egy koszorúformát kikenünk vajjal és beszórjuk liszttel. Beleöntjük az almás tésztát, majd a tetejére ráöntjük a mákosat. A magozott meggyet elosztjuk a tetején.

    180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc).

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá