Almás-meggyes-mákos koszorú recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 17 dkg olvasztott vaj
- 1,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 dkg mák
- 1 alma
- 37 dkg magozott meggy
- 2 ek citromlé
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk puha vajat, majd felváltva a tejet és a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük az lereszelt almát, a másikba pedig a mákot.
Egy koszorúformát kikenünk vajjal és beszórjuk liszttel. Beleöntjük az almás tésztát, majd a tetejére ráöntjük a mákosat. A magozott meggyet elosztjuk a tetején.
180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc).
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.