Almás-meggyes-mákos koszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás-meggyes-mákos koszorú

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 17 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg mák
  • 1 alma
  • 37 dkg magozott meggy
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek porcukor

Elkészítése:

Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk puha vajat, majd felváltva a tejet és a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük az lereszelt almát, a másikba pedig a mákot.

Egy koszorúformát kikenünk vajjal és beszórjuk liszttel. Beleöntjük az almás tésztát, majd a tetejére ráöntjük a mákosat. A magozott meggyet elosztjuk a tetején.

180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc).

Porcukorral meghintve kínáljuk.