Almás-mákos “kétperces” recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg darált mák
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tejföl
- 2 közepes alma
Elkészítése:
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk.
Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és úgy keverjük bele a masszába.
A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.
Vaníliasodót kínáljunk mellé, jól fog neki állni.
A fenti mennyiség a 24 cm-es tortaformába lesz jó, de bátran süthetitek más formában is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »