Almás-mákos “kétperces” recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg darált mák
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tejföl
- 2 közepes alma
Elkészítése:
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk.
Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és úgy keverjük bele a masszába.
A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.
Vaníliasodót kínáljunk mellé, jól fog neki állni.
A fenti mennyiség a 24 cm-es tortaformába lesz jó, de bátran süthetitek más formában is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.