Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás lepény recept

Almás lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 12 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 3 kávéskanál tejföl
    • 6-7 szem nagyobb alma

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral,elmorzsoljuk benne a margarin.A tejföllel és a tojással összegyúrjuk. 15 percet hűtőbe pihentetjük a tésztát, Az almákat megpucoljuk majd lereszeljük.Egy lábasban megpároljuk cukorral és fahéjjal ízlés szerint. A tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával majd rátesszük a párolt almát, befedjük a másik tésztával.Tetejét lekenjük tojássárgával és villával megszurkáljuk. Kisütjük.

    Tipp:

    Én az almához szoktam tenni egy vaníliás cukrot, ízletesebb lesz tőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá