Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás lepény recept

Almás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12.5 dkg vaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek tejföl
    • 1 csipet só

    Töltelék

    • 1.5 kg alma
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kk fahéj
    • 4 ek zsemlemorzsa
    • 5 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tészta lekészítése:

    A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 35 x 40 cm-es tepsibe. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk morzsával, cukorral, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket és meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.

    A másik tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és fahéjas porcukorral megszórva találjuk.

    A töltelék elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.

    Tipp:

    Vaníliás sodóval nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá