Almás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Almás lepény

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 12.5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek tejföl
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 1.5 kg alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk fahéj
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 5 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta lekészítése:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 35 x 40 cm-es tepsibe. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk morzsával, cukorral, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket és meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.

A másik tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és fahéjas porcukorral megszórva találjuk.

A töltelék elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.

Tipp:

Vaníliás sodóval nagyon finom!