Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás lepény recept

Almás lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 evőkanál tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 1 kg reszelt alma
    • 1 vaníliacukor
    • kb 15-20 dkg cukor (az alma édességétől függ)
    • 1 teáskanál fahéj

    Elkészítése:

    A margarint elmorzsoljuk a liszttel, utána a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk.

    A gyúrt tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk.Ráhalmozzuk az almát és mehet rá a másik tésztalap.

    Villával megszurkáljuk tojással lekenjük a tetejét és kb 45 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá