Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes piskótából recept

Almás krémes piskótából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek kristálycukor
    • 8 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 1,5 kg reszelt édes alma
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csapott kk fahéj

    Továbbá:

    • 8 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6-8 ek cukor
    • 15-20 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét 8 ek kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

    A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű, négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőbe helyezzük. Tűpróbáig sütjük. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket.

    A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a margarint és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.

    Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik piskótalapra rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát, erre pedig rákenjük a vaníliás krémet.

    A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá