Almás krémes piskótából

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 8 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 1,5 kg reszelt édes alma
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csapott kk fahéj

Továbbá:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6-8 ek cukor
  • 15-20 dkg margarin

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét 8 ek kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű, négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőbe helyezzük. Tűpróbáig sütjük. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket.

A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a margarint és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik piskótalapra rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát, erre pedig rákenjük a vaníliás krémet.

A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd szeletelve kínáljuk.