Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes piskóta recept

Almás krémes piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanykás alma

    Piskóta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek liszt
    • 7 ek porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 ek rum

    Krém:

    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Teteje:

    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és uborkagyalunk vékonyra felkarikázzuk.

    Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és az almaszeleteket ráterítjük.

    Tészta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, ezzel is elkeverjük, végül beleszitáljuk a lisztet és jól összeforgatjuk. A massza felét ráöntjük a tepsiben lévő almaszeletekre. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a rumot, elkeverjük és ráborítjuk a sárga tésztára. Kissé összerázzuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük.

    Krém készítése:

    A pudingporhoz apránként hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A puha vajat a porcukor kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és kikeverjük.

    A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a krémet rákenjük a tetejére.

    Olvasztott csokival megcsurgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá