Almás krémes piskóta recept
Hozzávalók:
- 1 kg savanykás alma
Piskóta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek liszt
- 7 ek porcukor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek rum
Krém:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Teteje:
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és uborkagyalunk vékonyra felkarikázzuk.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és az almaszeleteket ráterítjük.
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, ezzel is elkeverjük, végül beleszitáljuk a lisztet és jól összeforgatjuk. A massza felét ráöntjük a tepsiben lévő almaszeletekre. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a rumot, elkeverjük és ráborítjuk a sárga tésztára. Kissé összerázzuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük.
Krém készítése:
A pudingporhoz apránként hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A puha vajat a porcukor kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és kikeverjük.
A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a krémet rákenjük a tetejére.
Olvasztott csokival megcsurgatjuk.