Almás krémes piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás krémes piskóta

Hozzávalók:

  • 1 kg savanykás alma

Piskóta:

  • 7 tojás
  • 7 ek liszt
  • 7 ek porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek rum

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Teteje:

  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és uborkagyalunk vékonyra felkarikázzuk.

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és az almaszeleteket ráterítjük.

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, ezzel is elkeverjük, végül beleszitáljuk a lisztet és jól összeforgatjuk. A massza felét ráöntjük a tepsiben lévő almaszeletekre. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a rumot, elkeverjük és ráborítjuk a sárga tésztára. Kissé összerázzuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük.

Krém készítése:

A pudingporhoz apránként hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A puha vajat a porcukor kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és kikeverjük.

A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a krémet rákenjük a tetejére.

Olvasztott csokival megcsurgatjuk.