Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Teteje:
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és uborkagyalunk vékonyra felkarikázzuk.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és az almaszeleteket ráterítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, ezzel is elkeverjük, végül beleszitáljuk a lisztet és jól összeforgatjuk. A massza felét ráöntjük a tepsiben lévő almaszeletekre. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a rumot, elkeverjük és ráborítjuk a sárga tésztára. Kissé összerázzuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük.
A pudingporhoz apránként hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A puha vajat a porcukor kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és kikeverjük.
A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a krémet rákenjük a tetejére.
Olvasztott csokival megcsurgatjuk.